IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı

Okulumuzun gerçekleştirdiği IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı gezisine bir grup öğrencimizle katılım gösterdik. İzmir Hilton Oteli’nde 26 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen etkinliğe genel katılım oldukça yoğundu.

Fuarın akışına ek olarak 2 farklı konferans salonunda da eş zamanlı olarak birçok ülkeden gelen katılımcı okullar tarafından 30’ar dakikalık sunumlar yer aldı. Her yıl poster, radyo jenerikleri, broşür ve davetiye dağıtımı, okul seminerleri, dergi ve gazetelerde reklam, e-mail duyuruları ve sokak afişleri ile ulaşılan ortalama 15.000 kişinin ziyaret ettiği organizasyonda bu sene 30 ülkeden yüzlerce okul katılım gösterdi.

Liseden dil okullarına, yaz kamplarından doktoraya kadar birçok alanda olanaklar hakkında bilgi toplanabilme imkanı sayesinde sadece öğrenciler değil, yetişkinler de fuara aktif katılım göstermektedir. Sonbahar ve İlkbahar aylarında olmak üzere yılda 2 kez düzenlenen fuarlar, ülkemizde toplamda her yıl yurtdışına çıkan ortalama 50.000 öğrencinin önemli bir kısmına rehberlik etmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Özel İzmir Anadolu ve Fen Lisesi olarak, çocuklarımızın dış dünyaya açılmasına imkan sağlayacak her türlü etkinliğin önemini kavrayarak hareket etme mecburiyetinde olan tüm eğitmenlerimizin, öğrencileriyle birlikte bu tür organizasyonlarda boy göstermesi gerektiğine inancımız sonsuz.

04.03.2019
IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı