İLKOKULDA EĞİTİM

“İYİ BAŞLARSA İYİ DEVAM EDER”

İzmir Koleji’nde ilkokula başlayacak öğrenciler; uzman ve deneyimli okul psikologları tarafından Okul Olgunluğu Testi’ne alınır. Öğrenci ve velilerle ayrı ayrı bireysel görüşmeler yapılır. Öğrencilerin gruplandırılmasında;

• Okul Olgunluğu Testi sonuçları,
• Öğrenci ve veli görüşmeleri,
• Öğrencinin yaş düzeyine ait ay hesaplaması (60-72 ay),
• Kişilik ve genel diğer özellikler göz önünde bulundurulur.

Bu sonuçlara uygun olarak öğrenciye en uygun sınıf ortamı belirlenir. Sınıf mevcutları 20 öğrenci civarına, birbirine yakın sayıda kız-erkek öğrenciden ve homojen yapıda oluşturulur. Her biri titiz çalışmalarla seçilen mesleğinde deneyimli öğretmenlere teslim edilir. Bu sayede öğrencilerimizin eğitime iyi bir başlangıç yapması sağlanır.

“ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEKTEYİZ”

Öğrencilerimize farklı düşünme becerisini kazandırmak, zihinsel kapasitelerini artırmak ve proje tabanlı öğrenmelerini sağlamak amacıyla MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ilkokul eğitim programları, öğrenci seviyelerine ve çevresel koşullara bağlı olarak öğretmenlerimiz ve üniversitelerin program geliştirme uzmanları tarafından zenginleştirilmekte ve farklılaştırılmaktadır. Bu sayede öğrenciye sadece ezberlenecek bilgi parçalarını aktarmak yerine “Öğrenmeyi Öğretmekteyiz.”

“DÜNYA STANDARTLARINDA YABANCI DİL EĞİTİMİ”

İzmir Koleji’nde anaokulundan itibaren başlayan İngilizce Yabancı Dil Eğitimi, alanında uzman, İngilizce öğretmenleri ile ilkokulda da yoğunlaşarak devam etmektedir. Speaking (konuşma) dersleri ile desteklenen program, “Story Telling”(Hikaye Anlatımı) derslerinde uygulanan drama teknikleri ile zenginleştirilerek, öğrencilerin İngilizce’yi yaşayarak ve daha kolay öğrenmesini sağlamaktadır. İngilizce’nin anadil gibi öğretildiği İzmir Koleji’nde ikinci yabancı dil olarak velinin ve öğrencini isteğine göre Çince, İspanyolca ve Arapça dillerinden biri öğretilmektedir. Belli sayıda talep gelmesi halinde başka herhangi bir dünya dilinde de sınıf açılabilir.