Kardeş Okul Projemiz

"Kardeş Okul Projesi” kapsamında Bosna Hersek’ten MešaSelimović İlköğretim Okulu öğrencileri 23 Nisan etkinlikleri süresince okulumuzu ziyaret edecekler.Okullar arasında eğitim-öğretim alanında işbirliği yapma, öğrencilerimizin farklı kültürlerden arkadaş edinmelerini sağlama, karşılıklı ziyaretlerle öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarına fırsat verme amacı güdülmüştür.

Hedefimiz, Türk ailesinin iki farklı kolu olan Bosna Hersek ve Türkiye’deki okulların kardeş yapılmasıyla ortak bir geçmişe sahip olan iki kardeş arasındaki dostluk bağının ilerletilmesi, barış, sevgi, kardeşlik, dayanışma ve işbirliği duygularının geliştirilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması, tarih, kültürel, turistik değerlerin ve gelenek-göreneklerimizin tanıtılmasıdır.Bu amaç ve hedef ışığında, misafir öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamayı ve ülkelerine memnun ve mutlu dönmelerini temenni ediyoruz.