OKUL ÖNCESİ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİMİZ

Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ana kucağındaki sevgi, şefkat ve yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. İzmir Koleji Anaokulu olarak çocuklarımızın alışmış olduğu bu sevgiyi, şefkati ve ilgiyi eğitimimizin her aşamasında çocuklarımıza sunmaktayız.

Çocuklarımızın doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliklerinin şekillendiği ve çocuklarımızın büyüdükçe değiştiği bu süreç okulumuzda sağlıklı bir ortamda gelişim göstermektedir.

Okul öncesi eğitim sürecince çocuklarımız ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Ve  bundan dolayı öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuklarımızda var olan yeteneklerini görünür kılmak öncelikli hedeflerimizdendir.

Okulumuzun sağlam eğitim kadrosu Montessori (Her Çocuğun özgür olduğunu ve kendi hızında ilerleme gösterdiğini savunan eğitim metodu) , Gems (Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar), Scamper (Farklı Düşünce Etkinlikleri), Mutiple  Intelligence (Çoklu Zeka Kuramı) gibi temel eğitim programlarının tümünden sentezlenen bir sistem uygulamaktadırlar. Branş öğretmenlerimiz de bu eğitim metodları ile  akıl oyunları ve dikkat çalışmaları yaparak derslerini uygulamaktadırlar.

Çocuklarımızın akademik yönden başarılı olmalarının yanında, kültürel değerleri edinmelerini; dürüst, sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek bireyler olmalarını isteriz. Modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletimizin milli-manevi değerlerine sahip, özgüveni yerinde ve başarılı bir gençlik yetiştirmek şaşmaz hedeflerimizdendir.hedeflerimizdendir.ğimiz ve ikindi kahvaltımız verilmektedir.

ANAOKULUMUZDA

-Her sınıfımızda bir asil öğretmen ve bir yardımcı öğretmen bulunmaktadır. Ayrıca Müzik, Görsel Sanatlar, Satranç, Jimnastik, Halk Oyunları ve İngilizce branş dersleri verilmektedir.

-Kendi aşçılarımızın hazırlayıp sundukları sabah kahvaltımız, öğle yemeğimiz ve ikindi kahvaltımız verilmektedir.