Orta Okulda Eğitim

İzmir Koleji’nin hedefi bilgiyle tam donatılmış, inançlı, kendine güvenen, problem çözme ve karar verme becerisi yüksek, araştırmacı, milletinin çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Bu anlamda İzmir Koleji’nde:

1. Üst düzeyde akademik yükleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar olimpiyat çalışmaları gibi üst düzey çalışmalarla ve etüt çalışmaları gibi destekleyici çalışmalarla desteklenmektedir.
  2. Yoğun İngilizce programının yanında Almanca ve Arapça dillerinden birinin seçimi ile ikinci yabancı dil eğitimi (4. ve üst sınıflarda) verilmektedir.
  3. Proje çalışmaları desteklenerek, öğrencilerimizin gelecek yıllarda ve yaşamları boyunca başarılı olabilmelerinin alt yapısı hazırlanmaktadır.
  4. Yoğun sosyal etkinlik programlarıyla öğrencilerimizin kendini rahat ifade edebilme ve özgüven becerisini geliştirme özellikleri üst düzeye çıkarılmaktadır.
  5. “Spor ve Enstrüman Okulları” yla öğrencilerimizin hobi kazanması ve bu hobilerini yaşamı boyunca iletişim becerilerinde kullanması sağlanmaktadır.
  6. Mesleğinde başarılı olmuş meslek sahibi insanların vereceği çeşitli seminer ve söyleşilerle, öğrencilerimizin geleceğe yönelik hedef oluşturmaları sağlanmaktadır.
  7. Yapılacak TEOG çalışması gibi yoğun çalışmalar öğrencilerimizin liseye daha iyi hazırlanmasını sağlamaktadır.