ORTAOKULUMUZ

İzmir Koleji’nin hedefi bilgiyle tam donatılmış, inançlı, kendine güvenen, problem çözme ve karar verme becerisi yüksek, araştırmacı, milletinin çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Bu anlamda İzmir Koleji’nde:

1. Üst düzeyde akademik yükleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar olimpiyat çalışmaları gibi üst düzey çalışmalarla ve etüt çalışmaları gibi destekleyici çalışmalarla desteklenmektedir.
  2. Yoğun İngilizce programının yanında Çince, İspanyolca ve Arapça dillerinden birinin seçimi ile ikinci yabancı dil eğitimi (4. ve üst sınıflarda) verilmektedir.
  3. Proje çalışmaları desteklenerek, öğrencilerimizin gelecek yıllarda ve yaşamları boyunca başarılı olabilmelerinin alt yapısı hazırlanmaktadır.
  4. Yoğun sosyal etkinlik programlarıyla öğrencilerimizin kendini rahat ifade edebilme ve özgüven becerisini geliştirme özellikleri üst düzeye çıkarılmaktadır.
  5. “Spor ve Enstrüman Okulları” yla öğrencilerimizin hobi kazanması ve bu hobilerini yaşamı boyunca iletişim becerilerinde kullanması sağlanmaktadır.
  6. Mesleğinde başarılı olmuş meslek sahibi insanların vereceği çeşitli seminer ve söyleşilerle, öğrencilerimizin geleceğe yönelik hedef oluşturmaları sağlanmaktadır.
  7. Yapılacak TEOG çalışması gibi yoğun çalışmalar öğrencilerimizin liseye daha iyi hazırlanmasını sağlamaktadır....

Okul İçi Kurallar

1.  Öğrencilerimiz sabah törenlerinden önce okulumuzda olmalıdır.
  2. Eğitim saatleri içinde okuldan ayrılmak isteyen öğrenciler, ilgili müdür yardımcısının onayı ve  velisinin telefon veya yazılı bildirimi ile okuldan ayrılabilirler.
  3. Öğrencilerimiz, okul saatleri içinde (öğle teneffüsü dahil) okul dışına çıkmazlar, okula yemek getirmezler veya satıcı çağırmazlar.
  4.  Öğrencilerin erken alınması durumunda, acil sağlık sorunları dışında, ders bitiminde izin verilir.
  5. Okula gelmeyecek öğrenciler mazeretini ilgili müdür yardımcısı ve sınıf öğretmenine telefon ile bildirmelidir.
  6.  Öğrenci velilerimiz, acil bir durum olmadığı sürece, öğrencinin eğitimini aksatacak izin istememelidirler.
  7.  Velimiz öğrenciyi gün içinde almak zorunda kalırsa, durumu ilgili müdür yardımcısına bildirmeli, onun bilgisi dahilinde öğrenci sınıftan görevliler tarafından alınmalıdır.
  8. Öğrenciler, velilerine ya da velisi tarafından yazılı olarak bildirilmiş yakınlarına teslim edilir. Öğrenciyi alan yakınından kimlik göstermesi istenebilir.
  9.  Dersten alınan öğrencinin tüm sorumluluğu öğrenciyi alan yakınına aittir.