REVİR

Okul revirimiz, çocuk sağlığı konusunda deneyimli sağlık personeli ile her türlü acil sorunların gün boyu öğrencilerimizin hizmetindedir.

Gün içinde revire başvuran öğrencilerin muayenesi ve gerekirse tedavisi titizlikle yapıldıktan sonra, sonuçlar bilgisayarda kayıt altına alınmakta ve öğrencinin özel sağlık dosyasındaki bilgilerle karşılaştırılmaktadır.

Özel İzmir Koleji Reviri;

• Sağlık Hizmetlerinin en iyi şekilde işlerinin yapılabilmesi için verilen hizmetler:
  • Sabah 9.30 Kreşi kontrol etme. Hasta çocukların daha itinalı bir bakımla ateşini ölçme ve varsa ilaçlarını verme. Ateşli çocuğu gözlem altında tutma, düşmeyen ateş durumunda periferik soğutma uygulama.
  • Haftada bir tırnak ve saç bakımı uygulama.
  • Sağlık hizmetlerini genel olarak değerlendirme. Yemek dağıtımında görevli personeli hijyen açısından kontrollerde bulunma(ellerde eldiven, saçta bone olması)
  • Lavabo ve tuvaletlerin temiz tutulmasına özen gösterilmesi (Hijyenle ilgili bilgiler sunma)
  • Sağlık hizmetlerinde tüm genel personele acil yardım desteğini sağlama, gerekiyorsa profesyonel yardıma ulaştırmada hastaya eşlik etme. (Hastaneye yetiştirmek)
  • Tüm öğretmenlere ilkyardım semineri verilmesi.
  • Okul öncesi ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik öz bakım (kişisel hijyen bakım) semineri verilmesi.