YEŞİLOVA KAMPÜSÜMÜZ

Araç-gereçleriyle, öğretmen ve öğrencilerimizin rahat ve huzurlu çalışacakları modern mekanlarda eğitim - öğretim imkanı sağlanan sınıfllarımızın tümünde akıllı tahta teknolojisi kullanılmaktadır.

İnteraktif bir öğrenme süreci oluşturan akıllı tahta sistemi projeksiyon, bilgisayar ve beyaz tahtadan oluşur. Öğretmenlerin ders zamanını en verimli şekilde kullanmalarına olanak sağlarken müfredat konuları interaktif olarak işlenir.

Dersler görsel materyal kullanılarak işlendiğinden konular öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılır.

Sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim yapılabilmesi, velilerimizin, çocuklarını gözü arkada kalmadan huzurlu bir şekilde kurumumuza gönderebilmesi için güvenlik birimimize büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Sürekli kapıda bulunan ve iki vardiya şeklinde çalışan güvenlik görevlilerimiz, giriş kartı ve ziyaretçi defteri uygulaması ile giriş ve çıkışları kontrol ve denetim altında tutmaktadır.

Kültür ve spor kompleksi içinde yapılan spor salonumuz, beden eğitimi dersleri ve kulüp etkinliklerimizde öğrencilerimize
hizmet vermesinin yanında çeşitli spor aktivitelerinde takımlarımızın maç ve antrenmanlarında turnuva ve organizasyonlarda
halı sahamız ile birlikte kullanıma sunulmuştur.

Okul revirimiz, çocuk sağlığı konusunda deneyimli sağlık personeli ile her türlü acil sorunların gün boyu öğrencilerimizin hizmetindedir.

Gün içinde revire başvuran öğrencilerin muayenesi ve gerekirse tedavisi titizlikle yapıldıktan sonra, sonuçlar bilgisayarda kayıt altına alınmakta ve öğrencinin özel sağlık dosyasındaki bilgilerle karşılaştırılmaktadır.

Özel İzmir Koleji Reviri;

• Sağlık Hizmetlerinin en iyi şekilde işlerinin yapılabilmesi için verilen hizmetler:
  • Sabah 9.30 Kreşi kontrol etme. Hasta çocukların daha itinalı bir bakımla ateşini ölçme ve varsa ilaçlarını verme. Ateşli çocuğu gözlem altında tutma, düşmeyen ateş durumunda periferik soğutma uygulama.
  • Haftada bir tırnak ve saç bakımı uygulama.
  • Sağlık hizmetlerini genel olarak değerlendirme. Yemek dağıtımında görevli personeli hijyen açısından kontrollerde bulunma(ellerde eldiven, saçta bone olması)
  • Lavabo ve tuvaletlerin temiz tutulmasına özen gösterilmesi (Hijyenle ilgili bilgiler sunma)
  • Sağlık hizmetlerinde tüm genel personele acil yardım desteğini sağlama, gerekiyorsa profesyonel yardıma ulaştırmada hastaya eşlik etme. (Hastaneye yetiştirmek)
  • Tüm öğretmenlere ilkyardım semineri verilmesi.
  • Okul öncesi ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik öz bakım (kişisel hijyen bakım) semineri verilmesi.

İzmir Koleji'nde satranç eğitimi anasınıfında ders olarak başlayıp, 1. sınıftan itibaren kulüp ve okul takımı çalışmaları
olarak devam etmektedir. Satranç eğitiminin amacı sadece satranç oynamayı öğretmek değildir. Satranç yoluyla,
bireyin zihinsel ve duyuşsal çok yönlü gelişimini sağlamaktır. Satranç eğitimimiz, satranç takımları, öğretim panosu,
akıllı tahta, özel masaları bulunan satranç odalarımızda verilmektedir. Ayrıca bahçe satranç takımlarımız çocuklarımızın
eğlenerek öğrendiği alanlarımızdan biridir.

Okulumuzda fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları mevcuttur. Her türlü deney cihazlarıyla donatılmış laboratuvarda akıllı tahta yardımıyla derslerini deneyerek, görerek ve uygulayarak işleyen öğrencilerimiz, ilgili konuları uygun ortamlarda yaşayarak öğrenme imkanı bulmaktadır.

Bilgisayar laboratuvarımızın yanı sıra, bilgisayar destekli eğitim amacıyla kullanılan laboratuvarlarımızda da öğrencilerimiz çağdaş eğitimin gerektirdiği tüm imkanlardan yararlanmaktadır. Deneyimli ve uzman kadromuz, proje temelli aktif eğitim sistemi ile öğrencilerimize bilgisayar teknolojisi ile ilgili tüm gelişmeleri aktarmaktadır.

Konferans salonumuz son derece modern şekilde tasarlanmış olup, ses sistemi ve görüntü kalitesi ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmaktadır. Ders etkinlikleri haricinde seminerler, söyleşiler, tiyatro gösterileri, törenler gibi bir çok eğitim faaliyeti içinde kullanıma uygundur.

Yemeklerimiz profesyonel mutfak ekibimiz tarafından okulumuzun mutfağında hazırlanır. Yemekhane ve kafeteryaya seçilen malzemelerin hijyenine ve alınan gereçlerin tümünün kaliteli olmasına özen gösterilir.

Tüm malzemeler alımından sunulma aşamasına kadar her kademede sorumlu yönetici tarafından denetlenir. Yemek listelerimiz diyetisyenimiz tarafından kalori hesabına göre titizlikle hazırlanır.

Anasınıfı ve 1.sınıf öğrencilerimize öğle yemeği haricinde kahvaltı verilmektedir. Ayrıca anasınıfı öğrencilerimize destek amaçlı ikindi kahvaltısı da sunulmaktadır.

Anasınıfı, ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerimizin yemekhaneye iniş-çıkış saatleri titizlikle düzenlenmiştir.